Visning ett avklarad

Ojoj vilket sliiit det är att fixa inför en visning! Vi städade, röjde, fixade och möblerade hela dagen igår och steg upp kl 8 imorse för att slutstäda och göra det sista. Kl 12.20 lämnade vi huset i bilen packad med barn, tandborstar, katt och vedlåren (!). Vi åkte till IKEA där vi åt lunch och Valter fick leka på deras Småland.

Visningen var mellan 13 och 14 och 14.30 ringde mäklaren för att avlägga rapport. B och jag satt just och gissade hur många sällskap som kommit (båda gissade på 31) och blev G-L-A-T-T överraskade över att fantastiska 80 (åttio) sällskap, dvs runt 200 personer, varit och tittat på vårt hus! Wow liksom!

Imorgon börjar Eskil dagis, jag skolan och så är det visning nummer 2 på kvällen. Sedan blir det nog (förhoppningsvis) luuuuugnt ett tag!

Tummar, tummar för att minst 2 av de sällskap som var här idag bara "måste" ha huset så det blir en ordentlig budgivning!

/mie

Världens enklaste inskolning?

Vi skolar in Valter på hans nya dagis denna veckan. Eller. Valter skolar in sig själv kanske man ska säga!

Inskolningen började i tisdags. Klockan 9 klev vi in på dagis, jag och en mycket förväntansfull Valter. Han fann sig snabbt tillrätta och lekte både ensam och lite med de andra barnen.

Klockan 10.30 kände jag mig smått överflödig och kl 13 lämnade jag en superglad Valter ensam på dagis och tog en promenad ner till Matador där jag snackade lite strunt och så tog vi en kort prommis. Jag var tillbaka på dagis kl 14 och Valter sken som en sol - allt hade gått jättebra!

På kvällen pratade Valter mycket om dagis och vad han hade gjort och sa "imorgon kan du gå mamma, jag ska leka med mina kompisar" . Han slocknade redan kl 19 på kvällen och sov som en liten gris hela natten.

På onsdagen lämnade jag Valter kl 9 och hämtade honom kl 15. Noll problem, han var solskenet självt både när jag lämnade och när jag hämtade och han verkar trivas jättebra.

Samma sak idag. Jag lämnade Valter klockan 9 och efter en puss och en kram och ett "hejdåmammasessen" gick jag. Jag ska hämta honom klockan 15 och jag hoppas och tror att det gått lika bra idag!

Valter har längtat efter dagis och gruppen är ganska liten och lugn så jag tror det är mycket därför det går så bra. Det och att han faktiskt varit hos dagmamma och är lite van vid "lämna och hämta". 

Jag är övertygad om att det kommer komma bakslag men tänker njuta så länge det fungerar såhär bra!

22840-99


På måndag är det Eskils tur att börja på dagis. Den inskolningen kommer pappa B få ta hand om eftersom jag ska skola in mig själv på min nya skola. Jag sörjer lite över detta men det är som det är med den saken och jag är övertygad om att det kommer gå bra för pappa också! Det är mest mammahjärtat som brister när hon inte kan skola in sin lilla lilla liiillla bebis på dagis!

22840-98

Bilderna är från i somras. Den på Valter är tagen i avgångshallen på flygplatsen i Palma och den på Eskil utanför huset flygbolaget hyrde på Ibiza! Bilderna är sedan svartvitade av
Nina, tack för hjälpen! Jag har framkallat dessa bilder i A4-format och de blev sååå fina.

/mie

En utmaning

Jag blev utmanad av Binks; 5 påståenden - 4 är sanna - vilket är falskt?

1. Skyhöga kräkningar
Såhär i vinterkräktider är väl kräk rätt att prata om väl? Rätt så inne liksom ;-D.
Jag har kräkts på imponerande 5300 meters höjd. Det var inte mindre äckligt där men utsikten var bättre!
SANT! Mt Everest Basecamp i Nepal, maj 1999. Magsjuka är jävligt. Magsjuka all annatstans än hemma är överjävligt. Testa INTE att bli magsjuk på en jäkla glaciär 5300 meter upp, det är bara tråkigt och äckligt!

2. Uttråkad av Liza Minelli
17 år gammal på Café Opera och jag hamnade bredvid en liten liten dam med kort mörkt hår och stora biffiga vakter omkring sig. Vem trodde hon att hon var liksom. Hon satt mest och såg surmulen ut och ville inte alls prata så jag gick därifrån. Dagen efter såg jag i DN att Liza Minelli var i stan.
SANT! Jag garvar åt det än idag och hon var inte den enda "gamla tanten/farbrorn" jag dissat på caféet, jag hade rätt taskig koll på den generationens kändisar *s*

3. Jag å Stellan Skarsgård
9 år gammal var jag filmstjärna. Ja, nästan i alla fall! Jag stod i en kiosk-kö och tuggade Hubba Bubba och blåste i min "Peep-Bubbles" och jag syntes på bio-duken i säkert nån halv sekund :D. Jag fick träffa Stellan, Hasse å Tage, Lena Nyman och Allan Edwall!
SANT! Hela mitt fritids fick vara statister i filmen P&B. Jätteroligt och spännande var det fast en massa tråkig väntan också :-D

4. Inlåsta bilnycklar och vardagshjältar
En gång råkade vi (= mitt ex och jag) bilnycklarna i bilen. Vi hade bråttom iväg men stod strandade. Hjälpen kom från oanat håll, Rikard Olsson (Bingolotto) och hans dåvarande fru som kom förbi när vi försökte inbrotta vår egen bil hjälpte till att ragga fram telefonkatalog och nummer till låssmed (innan mobilernas och eniro 118 118´s fantastiska tid) och gav sig inte förrän vi hade fått hjälp. De till och med erbjöd oss skjuts dit vi skulle!
FALSKT! men ändå lite sant. Det var nämligen så att Rikards dåvarande fru och Rikard kom in på zooaffären där jag jobbade extra och behövde låna telefon osv för de hade låst in nycklarna i bilen. Jag luskade låssmedar osv tills de fått hjälp. Jag tror de var på väg till ett dop eller någonting men jag kan ha fel, det är ju ett antal år sen detta hände!

5. En riktig storbildsTV
1991 var det Sweden Hockey Games i Globen. En vän till en väns pappa satt i styrelsen på Globen och min vän fick biljetter till flera matcher. En gång satt vi på pressläktaren och en annan på VIP-läktaren. Eftersom vi var de enda på VIP-läktaren som hade gula och blå flaggor i ansiktet hamnade vi på både storbildsTV i Globens tak och sedan i TV-vinjetten till SweHockeyGames. Vi fick häcka i VIP-rummet och träffa ägaren till Canadas lag. Han var måttligt roade av vår närvaro ;-D
SANT! Canadickerna vann den där matchen med 6-5 men det var ändå den bästa och mest underhållande matchen under hela SHG. Jag var hes i säkert en vecka efteråt och minns att jag fortfarande väste på vår skolbal någon vecka senare!


Jahapp, det där ska väl inte vara så svårt?

Jag vill utmana en Wallskog, en Lydella och en Snigelina!

/mie