Hon är så glaaaaaaaaad!!



Juno - sötgöte!

/mie

Sol inne - ösregn och rusk ute...

Såhär ser det ut på min skärm just nu:



Livet blir lite lättare att leva och promenaden till och från dagis lite lättare att uthärda när man har dylikt väder att se fram emot!

Sand mellan tårna, vatten som knappt svalkar, lukten av solbränd hud...

/mie

Saker som är tråkiga med att bli vuxen

(För man måste nästan klassas som vuxen när man är över 30, har 5 barn och bor i bostadsrätt va?)

Folk tittar konstigt på en när man kommer gående med en sån här snygg väska:



Man ses inte som helt normal när man ska kolla vad klockan är och klockan ser ut såhär:




Man kan inte ägna en eftermiddag till att leka med såna här:


Och sist men inte minst så anses banker vara bättre än såna här:



Att vara vuxen suger!

/mie

Lite nya bilder på barnen!






Är hon inte jordens sötaste lilla tjej! *älskar*







Underbaringarna! Det var dock inte lätt att få dem på bild alla tre. Det var ständigt någon som blundade eller gjorde en knasig min :-D

/mie

Ett litet barns logik!

Eskil: Jag ramlade, då blödde jag. Från näsan
Valter: Ja du hade näsblod
Eskil: Ja, näsblod fick jag. Sen ramlade jag och slog i munnen. Då fick jag läpp-blod
Valter: Hahahaha, ameh Eskil!, det finns inget som heter så, det finns inget som heter läpp-blod. Du fick...munsår!

såklart!

/mie

Får man bete sig hur som helst?

På en stooor gata precis där jag bor ligger det sedan en miljon år tillbaka en Körsnär, en pälsaffär. De säljer pälsar och erbjuder sommarförvaring i kylrum osv.

Jag är inget fan av pälsar, inte alls faktiskt. Jag tycker det finns gott om andra material nuför tiden som värmer lika bra/bättre och annars kan man bära fuskpäls om det är utseendet man är ute efter. Jag är dock inte hatisk vilket vissa andra är.

Jag vet inte om det är något speiellt med just denna butiken eller om alla Körsnärer har det likadant, men denna butiken utsätts för sabotage så otroligt ofta att man häpnar. Vad är det för folk som tycker sig ha rätt att förstöra för just den här butiken? Varför inte Mc Donalds 200 meter längre ner eller Konsum, som ligger 50 m åt vänster, som säljer döda djur som mat. Eller den hippa second hand butiken mitt emot som just nu har pälsar i fönstret. Eller vänta. Hippa second hand-affären är ju faktiskt jättecool!

Det står ibland ungdomar utanför butiken och skanderar hur hemsk den är. Palestinasjalar, hippa secondhand-kläder och tonvis med mascara. Har de inget bättre för sej? Finns det inget vettigare sätt att protestera/agera?

Rutorna på butiken är inte gjorda av glas, inte vanligt glas i alla fall för vanligt glas går att krossa och den här butiken har fått sina rutor krossade så många gånger att de gett upp. Nu rispar protestanterna in sina slagord och sina protester i plexiglasfönstret i stället. "Din katt?" står det bla.

Igår hade någon kastat ut en hink tjära? eller nåt annat svart, stinkande, flytande på butikens dörr, fönster och gatan utanför. Hela kvarteret stank, butikerna runt om fick stänga eller hålla stängda dörrar. Det sticker och svider i halsen när man måste gå förbi där och nu imorse stod det gubbar och sanerade. Det stinker alltjämt, riktigt vidrigt. Och jag tycker så synd om den där stackarn som valde att bli körsnär och driva just den där butiken. Jag tycker synd om grannarna och de som bor i huset. Om oss som måste gå förbi i stinket.

Han eller hon som äger butiken kanske är en hemsk människa, det vet jag inget om, men ingen förtjänar att bli behandlad såhär tycker jag. De måste ha låst dörr på permanent basis, deras grannar måste vara rätt trötta på dem och alla protestaktioner som ju inte bara drabbar dem de är ämnade för och dessutom måste ju de som äger och arbetar i pälsaffären vara mer än lovligt livrädda när de öppnar och stänger butiken, livrädda för att nån ska skada dom.

Vad tycker ni? Får man bete sig hur som helst för man djurens rätt? Personligen skulle jag vilja se mer engagemang i tex Amnesty och Ecpat. Det känns som vi måste börja rädda människorna och se till att de mänskliga rättigheterna blir till självklarheter först innan vi kan ge oss på djurens rätt. Sätt först på din egen syrgasmask innan du hjälper andra typ.

/mie

Utklädd!

Köpte en klänning till Juno på Matador Kids för några veckor sedan, tänkte den kunde vara söt till jul eller så och nu blir den ju toppen på Maldiverna! Tyvärr ser Juno ut som en liten farbror och i klänning ser hon nog mest utklädd ut!

Fast lite söt ändå



NU sängen!

/m

Tillbaka till verkligheten

Nu har B varit hemma sedan slutet av maj. I början av juni blev han sjuk och imorgon ska han börja jobba igen efter nästan 4 månders sjukskrivning. Sjukskrivningen är inte riktigt slut, han väntar på papper fr luftfartsstyrelsen, men snart så är det tillbaka till verkligheten som gäller. På gott och ont. Jävligt gott att han fick behålla jobbet, ont för barnen som återigen måste leva utan pappa så mycket och ont för den stackars mamman som ska rodda i allt helt själv.

Stambytet går in på sin tredje vecka nu. Jag försöker hålla mig hemifrån med lillfisan, bokar in mig på fikor och promenader med mammalediga kompisar (jisses vilken tur att jag har er). Denna veckan är alla barnen hemma, det är bra för då behöver småbarnen inte vara ensamma hemma om mamman blir kissnödig efter kl 19.30... Jag hatar att behöva gå ner i källaren och kissa på kvällarna. det är ett gammalt hus och jag är mörkrädd

Imorgon är det provtagning igen. Förra veckan hade jag så dåligt värde att läkaren hotade med att skicka upp mig på en ny datortomografi för att se om proppen fyllt på sig. Hurra! Tyckte jag. Inte. Hoppas värdet är bättre imorgon.

Nu ska jag ta mina onda fogar och min übergulliga lilla bebis och gå till sängs. Räknar med att få sova till 8, sedan är det dags att göra iordning killarna för dagis. Juno sover i alla fall hela nätter sedan ungefär 1-1.5 månader tillbaka. Somnar vid 22-00 och sover till 8-9, ammar och somnar om! Mystrasa!

/mie

Arrangerat? Hur menar du då?





Nu förstår jag inte alls vad du menar?!

/mie

Damm överallt, provtagning och arg bebis

Det är byggdamm överallt här. Byggdam är värdelöst och irriterande. Dessutom är det oroande. Hur vet man om bebisen är lite förkyld eller om hon irriteras av äckeldammet? Byggarna kan naturligtvis inte svara på någon av mina "är dammet farligt"-frågor men själva har de två mexikanare som sköter själva rivandet. Det kanske talar sitt eget - tydliga - språk...

Var på provtagning imorse. Veckans andra. Väntrummet överfullt av sjuka människor, vem vet vad för bakterier och virus de drar runt på? Försöker sätta mig lite avsides med bebisen men misslyckas rätt kapitalt när det kommer ett missbruk-par och sätter sig jämte oss. Han rasslar och rosslar, låter som en vandrande tbc-fabrik. Bredvid min bebis :-S Nästa gång ska jag sätta mig i hisshallen och vänta.

Bebisen är för övrigt 13 veckor nu. Tiden rusar som aldrig förr. I helvete att sista 13 veckorna av graviditeten gick såhär snabbt! Jusy nu är hon förbannad för hon ska ha en blöja på sig. Kissa i det fria är mer hennes melodi. Tror dessutom hon är både trött och hungrig, så det kanske är dags att öppna mjölkfabriken igen.



Tröttmössan för nån dag sen

/mie