Dagens Juno 31 januari.

Jaha. Här sitter vi.


Dej känner jag igen. Du är snäll!


Glad lila korv!

/m

Ecco! Hallelulja!

Från att ha gett mig foträta vibbar och präktiga skor har Ecco nu en given plats himlen för torra fötter! Veckan som gått har killarna kommit hem plaskblöta varje dag. Inte lite fuktiga utan jag menar plaskblöta, vrida ur blöta, jag är en vattenpöl blöta.

Att overallerna, tjockbyxorna och jackorna hållit tätt har jag vant mig vid, Molo gör tokigt bra kläder, men att fötterna trots dessa 200-meter-frisim-i-närmaste-vattenpöl-härjningar är torra är ett mirakel! 

Båda killarna har Ecco-skor. Bådas är från förra vintern (och passar än, otroligt nog) och bådas köptes på REA och nu när jag hämtade dem senast droppade det vatten om Valters skor. Jag tänkte att det är ok, vi bor så nära dagis att Valter väl får gå blöt hem, sätter ner handen i skon och den är...torr?!

Tidigare år har vi haft Primigi som också är otroligt bra skor men de är rätt dyra och nu när det ska köpas 3 par varma vinterskor nästa vinter känns det lite mastigt med 600-700kr per par. Eccos kostar iofs nästan lika mycket men de kan man iaf hitta på rea lite då och då.

När vi köpte Eccosarna kollat vi även på Vikingkängor och vilken tur att vi inte köpte dom!! Det verkar bara vara problem med dom, de luktar illa, håller inte fötterna torra och så vidare. Som tur är har folk fått reklamera men ändå, då är det ju bara en massa ap-dyra skor kvar om man ens hittar ett par i rätt storlek!

Nu lunch.

/m



Dagens Juno 30 januari

Dagens bild föreställer en sovande Juno och vaktkatten Mahatma Nils. Fruktansvärt överexponerad och dålig bild :-(

/m



Dagens Juno 29 januari

Så glad. Så söt!


Hej syrran. Vad har du där?


Går det att äta?


Lillsnorpan

/m

Dagens Juno 28 januari

Man kan inte vara skitsöt jämt


Ibland ser man rent av lite knasig ut


Men oftast toksöt


2 tänder uppe, 3 på väg!

/m

Dagens Juno 27 januari


Fröken glad

Fröken lessen (observera dregelsträngen)

/m

Dagens Juno 26 januari

Snippster o syrran


Hon är kul den där syrran. Ser kul ut ;-)


Fått nya tossor av Karin, suuupersöta! Tack så mycket!!


Vad är nu detta?


En liten snodd att dra i. Snoddar är bra :-D

/m

Dagens Juno 25 januari


En febrig och hostig liten bug

/m

Dagens Juno 24 januari


Babushka-attack!

/m

Dagens Juno 23 januari.

Lilla Bambi tittar på fiskarna!

/m

Jag är förföljd!

Satt och kollade på ROTK för några veckor sedan och konstaterade att Faramir såg rätt trevlig ut. Dagen efter var jag på bio och såg "Australia" och vem är med där (som en hemskt osympatisk och jävlig person som inte alls var speciellt trevlig att se på) om inte Faramir dvs David Wenham.

Nu satt jag och slösurfade och googlade på "påven Johanna", en bok jag läste på Maldiverna. Smurfade in på IMDB och fick ingen träff på "Johanna the pope" men däremot på författarinnan; Donna Woolfolk Cross. Såg till min förtjusning att boken redan är filmad (Pope Joan) och att den kommer upp på biograferna redan i höst, jättekul eftersom jag tror det kan bli en riktigt bra film av historien. Kikade i alla fall igenom skådespelarlistan och vem dyker upp i en av huvudrollerna om inte vår sköne David! I den rollen är han god igen och förhoppningsvis återigen trevlig att se på :D

/mie

Här inne och där utanför

Eskil, han som är så otroligt mycket 3 ochetthalvt en 3 och ettdrygthalvtåring kan bli har sina ljusa, mysiga stunder också. Idag när han undvek att gå och lägga sig skapade han denna fina lilla gubbe:



Minsta sötkorven, knappt 7 månader gammal ligger mitt i röran och ser prillig ut;

I bakgrunden kan man bortsett från en handduk, pappans arbetskläder och 2 plastlådor med tygblöjor och för stora Juno-kläder skymta Valters och Eskils senaste ritprojekt: Rymden.

Hon kan se glad ut också;



Utanför försöker Sverige spöa Ryssland i bandy. Det går sådär. Just nu står det 2-1 till ryssarna. Nähä, nu gjorde Sverige mål så 2-2 står det nu!


I halvtid när de sportbabblade tog jag fram kameran, vinklade blixten framåt och sköt iväg ett kort medan jag tittade på TV:n. Min blixt syntes. Jag har väl ett roligt och händelserikt liv, tycker ni inte det?! (matchen går live på 2:an) 

Nu räkor. Utan vitt vin!

/mie

Flygarbebisen från Mirlef


Första bilden


Knappast den första bilden på Juno men den första med nya kameran!

/m

Har ni sett något så vackert?!






*lycklig*

/m

Tingeling, del 2 och hantverkar-jvlar

Ok. Jag får frågor så jag får utveckla mig. Jag var bara så stum av "vadfanärdethärförjävlaskit" att jag såg ut som en fågelholk och tappade ord.

B och pojkarna köpte film igår. Eskil valde Wall-E och Valter ville absolut ha "Tingeling". B som inte riktigt hade koll på vad det var tyckte det var helt ok och köpte den. Idag har Valter sett den och det var bland det värsta skräp jag sett, VARFÖR är film riktad till (mestadels) småflickor så genomdålig? Alla små älv-flickor pratar med väna, fnittriga röster, alla är smala och superdocksöta och det är pluttigt och glittrigt och sjukt jävla patetiskt.

Sorry men jag fattar inte grejen med sånt skräp.

Det är nästan lika illa som Dora och Little Einsteins och annat Disney-junk. Jag antar att man antingen är Disney eller så är man det inte.

Jag är det definitivt INTE INTE INTE och står inte ut med sånt fördummande tjafs. 

Så. Nu färdigförfasad.

Över till något annat; sushi!

Det blir sushi till middag ikväll! Jag och den minsta typen här hemma, Juno, ska hämta sushi och äta lax-tartar medan B, Vallen & Eller postar en obscen mängd brev. Roppongis lax-tartar är to die for - wunderbaum helt enkelt!


Oooo..måste ju berätta en annan sak som hänt.

Vi har ju haft stambyte här hemma, nån som missat det?! ;) Ja i alla fall så hann de inte klart innan vi åkte och under tiden vi var på Maldiverna skulle de byta tillbaka alla lås igen (vi fick låskolvar av byggarna så vi slapp lämna ut våra egna nycklar). När vi kom hem hade inga lås bytts utan "bygg-kolven" satt fortfarande kvar. 

Mitt emot vår lägenhet finns en liten skrubb. Där har det en gång varit en toa, nu går det bara rör där och dessa byttes ju också under stambytet. När vi kom hem hängde två nyckelknippor i denna OLÅSTA skrubb. På den ena hängde det bla nycklar till källaren/tvättstugan OCH nyckel till vår lägenhet!!! Hur i helvete resonerar de egentligen? Vi är på semester i två veckor och de lämnar nyckeln till vår lägenhet mindre än 3 meter därifrån. "Här, varsågoda, ta för er bara"

Ringa Aftonbladet någon?

/mie

Tingeling...

...


Är det ens nödvändigt att skriva vad jag tänker? Jisses.

/mie

Det är så häftigt att det inte är sant!

Vecka 19?! Vilka fantastiskt urskojiga nyheter. GRATTIIIIS!

/mie

Tvåtusenåtta, ett fiasko?

År 2008 blev verkligen ett fiasko av sällan skådat slag. På rak arm kommer jag bara på en enda händelse som var riktigt jävla bra, resten var mest sjukdom och tråkigheter.

2008 bjöd på:

Dåliga saker:
Jordbävning i Kina
Barnamord (Engla, Max, Saga)
Fler fall av familjer som kidnappat och låst in sina egna barn
Finanskris
Fiasko i OS i Kina
En massa jävla krig och elände både när och fjärran.

För egen del:
Hepatos
Hypotheros
Sjuk och sedan döv karl
Lungemboli
Vänner nära döden


Bra saker då?

JUNO. Juno, Juno, Juno. Tack vare Juno en ny vän.
Resan till Maldiverna. Fantastisk.
Vännerna.

Visst ska väl 2009 bli ett bättre år? Trots en kass inledning med kriget i Gaza måste vi ändå satsa på och önska oss ett toppenår tycker jag. Sämre än 2008 kan det knappast bli känns det som.

/mie

Juno har en fin tunga

och hon gillar att visa upp den!









Knäppa, söta, underbara lilla unge!

/mie

Sådärja, bilder från nyår då!

Det serverades sparris med pinjenötter


Laxtårta


Carpacchio


Ägghalvor med löjrom och räkor


Ostron från Marennes


Sallad 


Lite viiiin


Jordgubbar till pannacottan


Fikon och ost


Lite bonusbilder från nyårsdagen, iskall och vacker!

Iskall morgon





/mie