Det här med hästar och TV-serier

Dräller det inte av mitt-på-dagen-TV-serier med hästar i? Serier där hästarna pådyvlas människors känslor och tankar, de avgudas och och och.. GÖR KORV AV DOM!

Nej men jag blir så less - det måste väl finnas nåt bättre att skriva TV-serier om? (sa hon som sträcksåg alla sju säsongerna av Buffy the vampire slayer)...


Annars har vi det bra här uppe i den varma goa huvudstaden. Det verkar regna och snöa och vara blåsigt, mulet och kallt ungefär överallt annars men här på vår lilla gata i stan är det soligt och fint i alla fall!

Igår fick vi avnjuta Thåström och Kent helt gratis. Vi fick dock inte se dem eftersom de envisas med att sätta baksidan av scenen mot oss men troligen fick vi bättre ljud på det sättet för det lät helt lysande :-D Thåström brände av den ena klassikern efter den andra och redan vid "Märk hur vår skugga" var jag tio år yngre. Jag saknade Katarina klockor men man kan inte få allt här i livet ;-)

Eskil, som igår vaknade 9.20, ville upp redan vid 6.30 imorse. Troligen gick han och la sig lite för sent igår, han brukar bli lite knas då men det var svårt att få dem i säng tidigt då det ju var ett herrans liv här utanför igår kväll. När jag kom upp strax före 9 var dock E så trött att han klättrade runt i soffan som en apa på speed och nu sover han som en liten gris sedan dryga timmen tillbaka. "Jag vill INTE vila, jag är INTE trött" hävdade han ilskt men somnade inom 5 minuter *s*. Lovade honom att vi ska ut i parken sen när han vaknar så han var i alla fall glad när han somnade.


Vi hade funderingar på att åka ut på Hasseluddens Yasuragi må-ti men nu går inte det iom den stundande buss-strejken. Vad hopplöst det är att inte kunna åka bil - jag blir galen! Jaja, vi får se, helt bestämt är inget än men trååååk om vi inte kan åka nu :-(

Dags att göra iordning för parken, ska ta med badkläder och handdukar till killarna för det finns en rolig plaskdamm där.
Sist fick dom springa sig torra *s*

/mie

Så håller vi tummarna...

Kanske ändå ska det få sluta bra - http://www.aftonbladet.se/sportbladet/article2772095.ab - historien om SOK och Wagner. Fast jag tvivlar.

Jag är, som Valter brukar se ut i folksamlingar; skeptisk, men hoppas - det gör jag ju!

/mie

Är det för hon är en "liten tjej" ??

Var det någon som hörde något om att någon sa till Zlatan att hans knä nog inte skulle hålla för EM? Att han inte fick vara med? Någon som inte var hans tränare eller läkare alltså?

Läste precis i Aftonbladet att Veronica Wagner, den första svenska som kvalat in till OS på 20 år (eller ja, det var 20 år då hon kvalade in förra gången, 2004) inte får åka till OS i Peking för SOK för de är "oroade för hennes knä". Tjejen fyller för tusan 21 om ett par veckor, nog är hon vuxen nog att ta det beslutet själv? Vad tycker SOK att de har med det att göra? Har väl aldrig hört att de lagt sig i någon annan idrottares knän? Är det för det rör sig om liten liten pluttigt söt tjej på 1,54 som de tycker att de måste ta beslutet åt henne?

Inte fan håller hon på i 4 år till bara för att kunna vara med i OS igen, hur många gymnaster är egentligen en dag över 20 när det kommer till OS-nivå?!

Hoppas SOK kommer till sans, de kanske är bakfulla från midsommar fortfarande inte inte kan ta vettiga beslut?

Länken till Aftonbladet:
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/article2746390.ab

BAH sånt FJAMS!

/mie

En solig, rolig midsommar!

Det är väl helt otroligt men jösses vilket härligt väder vi har haft idag!

Vi tog en lugn förmiddag hemma och åt lunch innan vi vid 13-tiden tog alla barnen och for upp till Vita bergen. Där satte vi oss i Vita bergens café och njöt av kall glass och dricka samt en helt sjukt söt (men god) jordgubbsbakelse!

Barnen tog en sväng upp till midsommarstången och tog lite lotter (Eskil vann en liten nalle och Valter tjurade ur totalt för han ALDRIG vann något ;-)) medan jag och B satt och jäste lite i solskenet!

Efter en stund tog vi vårt pick och pack och gick ner till Stora Blecktornsparken där killarna röjde och lekte och hade så himla roligt i flera timmar. Det var nästan folktomt och vi la oss på en filt på gräset och lapade lite mer sol.

Därefter fick killarna hälsa på och klappa kaninerna och sedan tog vi oss mot bussen för att åka hem. I samma stund som vi kom till Skanstull vid 17.30 började det regna, vilken tur vi hade!

Nu är killarna helt slut efter vad jag tror varit deras absolut roligaste midsommarafton någonsin. Helt opretantiöst, barnvänligt och avslappnat utan smällfyllda tunga picknick-korgar, finkläder och små grodor! Vi håller som bäst på att förbereda middagen (sillsvansar, ägghalvor, färskpotatis m.m och sedan lammkotletter med potatisslantar) och sedan kommer vi, när killarna somnat, kollapsa framför "We Own The Night" med Marky Mark Wahlberg och Joaquin Phoenix!

Midsommar i stan är inte alls så dumt! Den här gången blev det ju påtvingat pga det som hänt här hemma men nästa år kommer det nog göras om - helt frivilligt :-D

Hoppas ni andra haft en riktigt trevlig midsommar ni också!



Två små kråkor i ett fågelbad ;-)

/mie

Personlighetstest:

HÄR finns testet

Mitt resultat:
Tystlåtna, idealistiska tänkare. Vill tjäna mänskligheten. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Extremt lojala. Flexibla och avslappnade så länge de inte upplever att någon av deras grundläggande värderingar hotas. Oftast begåvade skribenter. Kvicktänkta, med förmåga att se nya möjligheter. Vill förstå och hjälpa andra.

Kärriärer som skulle kunna passa dig:
Skribenter, artister, personalvetare, socialarbetare, svensklärare, bildlärare, förskole- och dagispersonal, präster, psykologer, forskare, fritidspolitiker, redaktörer, SYO-konsulenter, journalister, religionslärare.

Stämmer hyfsat eller? Fast såna här tester har en förmåga att stämma in tillräckligt mycket på alla för att de ska känna sig träffade. Eller?!

/mie

Jaja, jag ska uppdatera

Jag vet bara inte var jag ska börja? Det är eländes elände här - eller, det har i alla fall varit det. Förra veckan var misär och h-vete big time.

Det har väl börjat ordna upp sig lite men fäljderna kanske blir livslånga ändå, får se om jag orkar berätta nån dag.

Annars tickar tiden på, killarna går på dagis denna veckan ut (skulle eg slutat förra v men pga eländes elände får de gå denna veckan också). I söndags var vi på Skansen vilket uppskattades av röjpelle1 och 2. Vi har inga speciella planer för närmaste tiden, förslag någon?

/mie

En sjukling var det här :-(





Stackars lilla älsklingen!

/mie

Hur det gick med slutspurten:

Stor tenta i Psykiatri på lördag. Har missat varenda föreläsning pga sjukdom så det är trögpluggat - suuurt.
Hoppade över den tentan, fick bassning av läkaren som sa "du är sjuk - släpp böckerna och ta det lugnt"

Inlämning av gyn-uppgift på måndag. Det känns lugnt, jag är så gott som klar.
Den blev jättebra, inga problem alls!

Redovisning av ovan nämda gynuppgift på onsdag - känns också ok.
Fixade redovisninge galant, godkänd på kursen!

Seminarie i bla blodtransfusion och syra-bas på torsdag. Seminarie, inte examination. Det får alltså gå som det går.
Var närvarande och det räckte!

Muntlig examination i klinisk medicin på tisdag 3/6. STOR och ingående exa - jag bara måste klara den - orkar inte med en resttenta där.
Gick dit för att kolla nivån, hade inga intentioner att genomföra den egentligen. Väl på plats gjorde jag ett försök och under om alla under - GODKÄND!!

Omtenta i farmakologi 14/6. Gick inte dit förra gången - tills den 14 ska jag ha hunnit plugga ordentligt.
Tror inte jag ska göra denna, ska fundera lite till...

Knappast ett perfekt resultat men helt ok ändå!

/mie