Tenta på lördag

Dags för tenta igen på lördag. Läkemedelsberäkning är det dags för denna gången och jag vet faktiskt inte hur det kommer gå. Det har varit 2 lektioner och ett resurstillfälle men tyvärr hålls dessa av den absolut värsta läraren på hela skolan. Han är dålig, riktigt dålig och faktum är att jag troligen lär mig mer genom att läsa själv. Om jag nu bara kommer för mig att öppna boken ;-)

Annars händer inte så mycket just nu, det kommer varor och vi försöker få plats med dessa + röja fram mer plats. Ett litet äventyr jämt. Man skulle ha 3 rum till men 3 rum till på söder bertyder ungefär 2 miljoner till. Minst. Så tills vi vunnit på lotto eller ärvt en förmögenhet av nån bortglömd farbror eller pysslings mormor får vi tränga ihop oss här!

Nu bada barn, sedan plugga!

/mie

Städsöndag med sushisug

Igår var det tenta. Humanbiologi, Näringsfysiologi och Mikroibiologi, 5p. Den var stor, jättestor men jag hoppas den gick hyfsat och att jag slipper göra om alla delarna i alla fall.

Idag har vi jobbat och städat som små grisar och nu sitter jag här och är sushisugen. Jag tror bestämt det blir det till middag ikväll, hämtmat är bra söndagsmat tycker moi!

Imorrn börjar en ny kurs och den verkar...ja vad ska jag säga?.."skittråkig" täcker liksom inte riktigt in det ;)

/mie

Liten och arg!

Eskil var världens tröttaste kille efter badet ikväll. Han kom i säng sent igår och har lekt med Hugo och "Lugvid" från frukost tills efter lunch.

När han kom upp ur badet var handduken fel, tandborsten fel, tandkrämen fel, blöjan fel och speciellt det där dumma dumma dumma handduken var fel.

Sedan var soffan fel och filten jämte soffan och den där DUMMA handduken. Han bäddade ner sig i soffan, var ARG i 20 sekunder till, tittade ARGT på handduken och toksomnade sedan som en stock.

Lilla, arga, älsklingen!

image253

/mie

Jag kom iväg!

Det var ingen magsjuka utan precis som jag trodde var ungen frisk efter halva dagen. Jag kom iväg på min provtagning och svaren som kom tillbaka var bra, trevligt!

På fredagen flög jag till Köpenhamn och tog tåget in till Malmö där jag bodde på ett jättefint hotell strax intill Lilla torg,
Mäster Johan. Enda nackdelen med hotellet var att det saknades restaurang men det fanns ett flertal att välja mellan i de närmaste kvarteren. Jag gick in på alltommalmo.se för lite restaurang-tips men..hrm...ja kolla in sidan själva så får ni se ;-)

Det blev room service från barmenyn, ett varmt bad med rummets badanka och en god bok (Efterskalv av Arne Dahl) och sedan kröp jag ner i sängen med de underbara lakanen. Jag sov som en prinsessa men var trots det lite trött när klockan ringde nästa morgon.

Efter en mycket trevlig hotellfrukost gav jag mig iväg med tåget till Köpenhamn och sedan gick jag på mässan ända fram till klockan 16.20. Då åkte jag över till Fields där jag hade tänkt shoppa men tyvärr tänkte jag inte på att det stänger redan kl 17 på lördagar så det bidde ingen shopping alls.

Tåg till Malmö igen och en snabb middag innan jag ramlade ner i ett varmt bad med en badbomb (tänk att jag hade med en bomb på planet!!). Läste lite och njöt innan jag gick upp och svepte in mig i hotellets badrock (som jag inte tog med mig hem trots att jag var bra sugen). Somnade redan vid 22 och sov rätt gott den natten också.

Efter frukosten packade jag ihop mina saker och checkade ut. Begav mig återigen till Köpenhamn och Bella Center och knallade runt på mässan till strax efter 17. Mässan var STOR i år, stor och lite plottrig. Men jag tyckte det var kul ändå och särskilt skoj är alla som satsar på ekologiska kläder som numer får ha lite färg också!

Vid 17 tog jag mina saker och begav mig till flygplatsen för två röda pölser och incheckning samt köande genom den extrema säkerhetskontrollen. Den är alltså alltid proppfull med resenärer, det kändes som att den stund som jag stod där (kanske 25-30 minuter) passerade det fler resande än vad det gör på en hel dag på Arlanda!

18.25 lyfte mitt plan (B´s kompis var kapten!) och vi landade på tid i Stockholm. Sedan följde en lååång bagageprocedur men till slut kom jag ut till mina små killar som stod och väntade!

Det var faktiskt underbart att fara iväg helt ensam men jag saknade smågrisarna en hel del. Vi får se hur det blir i augusti om jag åker ensam då igen. Eller, det vet jag ju att jag inte gör!! :-D

/mie

Lagen om alltings jävlighet

Förra veckan skulle jag på en provtagning på sjukhuset. Den blev inställd och jag en ny tid idag kl 11.00.

Nu inatt har Eskil stökat sen kl 5.30 och sen vid 6.30 kräktes han.

"Problemet" är att det med all säkerhet inte är magsjuka utan han kräks av "svält". Hans storebror var likadan, åt han inte ordentligt kräktes han.

Nu är det så att Eskil bestämt sig för att mat är tråkigt och han äter typ ingenting. Jag har slutat ha ambitioner i köket utan lagar det jag vet brukar gå ner men som igår åt han EN tortellini. På dagis åt han inte heller. Så att ha mår kasst nu, det förstår jag. Det GÅR dock inte att få i honom någon mat, jag har försökt med ALLT här på morgonen, vaniljyoghuten han tycker är efterrättsgodis, fil som han faktiskt brukar gilla, gröt som han vanligen äter, banan, Hipps sylt (ja vad fn, jag har testat allt) men ungen bara vägrar, han öppnar inte ens munnen.

Att muta/tvinga går inte, då skriker han som om någon stuckit kniven i honom. Så nu kräks han och mår skitdåligt. Jag är sur och irriterad för att han är nästan-tre och envisast i världen och vägrar äta fast jag vet att det skulle göra honom "frisk".

Dessutom blir provtagnings-helvetet inställt igen för jag har ingen som kan passa honom (kön av aspiranter är inte så lång i vanliga fall men just nu är den rent larvigt kort).

Och jo, B åkte ju till Köpenhamn igår och är borta hela veckan. Med lite tur ÄR det verkligen magsjuka, då lär jag ju "slippa" åka på min lyx-hotell-i-köpenhamn-helg också.

BLÄÄÄÄÄÄÄ, man kan ju bli bitter för mindre.

/mie