Fotomässan 2007

Igår var vi på Fotomässan vid Nacka Strand. Det var HELT HOPPLÖST.

Dels är lokalerna helt värdelösa, en massa trappor och små prångiga "montrar" och dels hade de tekniska problem så entrén kunde inte ta kontokort. Det var kö in, kö till bankomaten, kö uppfär trapporna, kö till maten, kö överallt!

Fotomässan har vuxit ur Nacka Strands mässlokaler, jag hoppas på Älvsjömässan nästa år!

Mer då? Jo många av utställningarna var rätt taskigt hängda, det såg lite hafsigt ut. Kanske att det varit besökare som pillat men det såg ganska trist ut. Annars var det både bra och mindre bra utställningar - jag är svag för vanligt dokumentärt foto men har inte mycket till övers för sk konstfoto.

Sedan stod klubben för inbördes beundran och kände sig snygga och duktiga vid nån naturfotomonter. Garvar högst som garvar bäst verkade vara deras motto eller om det var "störst kamera över axeln vinner" - jösses vilket larv!!

Men det allra värsta av allt var nog "modefotografen in action". HJÄLP! Vem var det som kom på det "jippot"?

Tänk er följande scen:
Två sminkade och uppklädda tjejer poserar tillsammans. De kör med den porrigt sura looken iklädda svarta korsetter och lite knullrufsigt hår. Musiken som flödar ur högtalarna är tuff och poppig och fotografen fotar så intensivt att han blir svettig. Att han blir svettig är egentligen inte så konstigt eftersom han dels har ett flertal lampor riktade mot sig och dels har han en stickad luva (!) på huvudet. Han ser tuff och internationell ut. Plus sur. Sur är den nya, tuffa innelooken...

Jag och B tog en titt på det hela och bröt ut i ett gemensamt asgarv. JISSES liksom!

Det fanns en del att handla och det var tur att jag glömde föra över pengar till Visa-kortet ;) Nu blev det bara två böcker; "Människa Människa" av Paul Hansen och "Årets bild 2007".

Ja det var det hela tror jag, jag hoppas som sagt mässan flyttar till nästa år så det blir lite mer svängrum och möjligt att strosa i lugn och ro!

/mie

Kommentarer
Postat av: Sarah

Det var ju tråkigt att mässan inte var så lyckad men garvar åt fotografen i stickad mössa hahaha.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback