Sol och vår och en väldigt bra dag!

Dagen började redan kl 6.50 då min klocka ringde. Gick upp och gjorde gröt och välling och fick sedan väcka två trötta, trötta killar (som ändå somnade innan 19.30 igår). Killarna fick i sig sin frukost, borsta tänderna, klädde på sig och så hann vi med 7.45 bussen till dagis. Lämningen gick superbra för de var först på plats och favvisfröken K var där och tog emot. Killarna fick välja vad de skulle ta fram för leksaker (Brandstationen!) och hade nästan inte tid att säga hejdå till sin ömma moder ;-)

Så gick jag till bussen, åkte till skolan, köpte frukost och landade på vårt seminarie om mage/tarm-problem kl 8.30. Det gick superbra och var verkligen intressant och lärande!

Tog sedan en prommis till skanstull där jag POP-shoppade lite tröjor till killarna och en WS till mig själv. 4:an hem, dammsög, skurade och hamnade här framför datorn. Har skrivit ut dagens ordrar och ska väl ta tag i dem strax innan jag klämmer i mig lite lunch och sedan hämtar killarna på dagis vid 15.

Killarna är så himla trötta på kvällarna nu. De är ute precis hela dagarna, dagis brukar ta med sig lunchen och så går de ut i en park och stannar där hela dagen, kommer tillbaka till dagis vid 15-16-tiden!

Väl hemma äter vi middag vid 17.30-18 och så har de somnat redan 19.10-19.30 för att sedan sova som stockar fram tills jag väcker dem vid 8 på morgonen! Valter skulle säkert kunna sova en timme till men Eskil brukar nog vakna där av sig själv.

Ikväll ska vi kanske ut och titta på en eld, B är i Danmark och jag vet inte riktigt hur mycket bus det brukar vara i tanto på Valborg. Jag tänker att om vi går dit tidigt och kikar så hinner vi därifrån innan det blir för rörigt.

Imorgon och på fredag är de lediga från dagis och jag hoppas vädret fortsätter vara så fint så vi kan leka ute i parken. På fredag ska jag beställa Småfolk för i höst, ska bli spännande att se nya kollektionen :-D

Över och ut!

/mie

Nu är sommarsemestern bokad :-)

Lite drygt 2 veckor i Frankrike, Valter längtar och pratar redan om Zoo-parken och att bo på "potell"

Planen är ungefär:
Orly
Zoopark beauval (minns inte vad staden heter men vi blir väl där minst en dag för parken är STOR)
Marennes (mmm, ostron)
Sedan upp längs med västkusten, kanske lite sol och bad.
Ile de Brèhat
Perros Guirec
St Malo
+ säkert fler städer

Sedan ligger Monets trädgårdar och en sväng över till Luxemburg på önskelistan också!

Billigt blev det; strax under 3000:- för 2 vuxna och de små barnen inkl en herrans massa bagage och avbeställningsskydd :-D

/mie

Grattis älskade Eskil på 3-årsdagen!

Ett snabbt inlägg innan tårtan!

image264
Eskil i morse, vad är det för present du har fått??!

image265
OJOJOJ, ett akvarium! Eskil blev jätteglad!

image266
En hel massa syre - vattnet ser mjölkigt ut - men det lägger sej snart!

Vi ska tjuvstarta med att köpa några blå fiskar idag fast man egentligen ska vänta en vecka eller två (Eskils val, jag vill ha en blå fisk!).

Grattis min lilla älskade pärla på 3-årsdagen!

/mie

Vad ger man en treåring som inget behöver?

Och inte heller önskar sig något!

Mamman: "Eskil, vad önskar du dig när du fyller år?"
Eskil: "Ehh, eeeehh...en present!"
Mamman: "Ok, en present! Vad ska det vara i presenten då?"
Eskil: "JA!"

Han är söt och glad och go men vidare lätt att få något vettigt ur är han inte alltid *s*

Så nu har vi funderat och tänkt och rannsakat oss och kommit fram till att unge herrn ska få:

image262

Ett akvarium! Det är något vi alla skulle tycka vara trevligt och Eskil älskar att sitta och titta på fiskarna i akvariet på dagis så det kan nog bli en bra present.

Imorgon ska vi iväg och handla men herr födelsedagsbarn  själv, som legat sjuk här hemma idag, är kanske hemma imorgon också... Vi hoppas att han tror det är ett vanligt affärsbesök och så får en av oss sköta affärerna medan den andra tittar på fisk med unge herrn ;-)

Wish us luck!

/mie

(Bild lånad fr commons.wikimedia.org)

En tur till ögonakuten!

Igår em var killarna ute och lekte på innergården. Vi kollade till dom med jämna mellanrum men 100% koll hade vi inte. Plötsligt började Eskil gråta och Valter ropade "förlåååt". Sambon gick ut och hämtar Eskil och Valter berättade att han stoppat en blompinne i ögat på Eskil "men jag sa förlåt, pappa"...

Eskil kommer in, vi tvättar av händer och ansikte och försäker se men det verkar vara ok, han blinkar lite och har ju ont men inga sår syns och han har slutat gråta för länge sen och vill iväg och leka vidare. 2 timmar senare när vi stter och äter gnuggar han sej konstant i ögat som börjar se lite rött ut. Vid en närmare koll har han en blödning i underkant på ögat och jag äter upp och går sen och ringer sjukvårdsrådgivningen som i sin tur ringer upp S:t Eriks ögonakut. De vill att vi ska komma in och visa upp Eskil så vi plockar med oss det lilla barnet och åker dit (vid såna här tillfällen är jag extra glad att vi bor inne i en storstad, det är nära till allt och allt finns tillgängligt dygnet runt).

På vägen till bilen kollar vi blompinnen och det är en aluminium-pinne som är ganska spetsig i ena änden och har en metall-blomma i andra. Skitful rent utsagt men det är nån sorts dekoration man har i blomkrukor och/eller rabatter. Den är alltså jordig i ena änden och rostig i andra - mindre bra! Nåväl, vi kommer in och en sköterska kollar lite snabbt och avfärdar det hela med att det ser bra ut och att om det vore nåt allvarligt hade Eskil gråtit mer. Jag talade om för henne att Eskil tyvärr är dålig på att visa att/om han har ont och att han när han blev limmad och tejpad i pannan efter en närkontakt med en list knappt sa ett pip. Jag åker gärna hem men jag vill ändå vara säker på att ögat är ok eftersom ögonen är hyfsat viktiga och svåra att ersätta om nåt händer. Så ångrar sej sköterskan och vill att vi ska komma in och så får vi vänta i väntrummet (som är helt tomt). "Sätt er och vänta, det tar en kvart ungefär". 45 min senare hör jag hur hon ringer ner läkaren och ytterligare 3 min senare kommer läkaren in i väntrummet (helknäppt, vet inte varför dom gjorde så och jag iddes inte fråga).

Eskil somnade efter 5 minuters väntan och ligger nu jämte mig i en soffan och sover djupt. Läkaren frågar lite vad som hänt och frågar om Eskil gråtit mycket osv och jag drar limma/tejpa-historien igen och att han alltså är svår att bedöma på det sättet. Hon går och hämtar lite olika droppar osv för att kolla hans öga och genomför sedan hela undersökningen med färgdroppar ("dom kan svida lite"), natriumklorid, starka lysande lampor, kläm och tryck och känn och Eskil - ja han sov sig igenom alltsammans. Läkaren skrattade och sa att hon förstod vad jag menade, att det nog var rätt svårt att göra bedömning bara på hur ont eller hur påverkad Eskil är.

Nå, för att äntligen komma till slutet så såg det rätt bra ut. Inga sår eller revor. Risk fanns ju för infektion men vi fick med oss salva mot en ev sådan att behandla med i förebyggande syfte. Eskil sov sig igenom hela färden från väntrum - bil - hem - avklädning också!

Det är både skönt och hemskt jobbigt att han är så himla tålig men just idag var det väl inte så tokigt att få sova sig igenom hela undersökningen som säkert varit lite obehaglig för honom om han varit vaken!

/mie

Såhär vill killarna ha det i sitt rum

Det bestämmer jag att dom vill!

image261

Eskils säng får stå där under och så gör man bara "väggarna" under sängen lite mindre. Fint va!

/mie

bilden har jag stulit från hemnet.

Dum & dummare

Skrev tentan i lördags. Ap-enkel var den men nog lyckades jag flunka ändå. Så gräsligt irriterande för jag visste redan när jag lämnade in den att svaret på fråga 3 var FEL. Jag visste även det rätta svaret men utan uträkning - ingen poäng och jag kunde inte "visa" hur jag löste talet.

Det visade sig att jag skrivit av formeln fel. 1%=1mg/100ml istället för 1%=1g/100ml. Hur retligt är inte det då? När man inte ens kan skriva av rätt från en bok. Så där står jag och lämnar in en tenta där jag vet att det ska vara 0.15 - inte 0.00015. Hur retligt var inte det på en skala.

Trippelsuck :(

Oh well. Tredje gången gillt...

/mie