Apropå blåbär - Buffy är slut nu :-(

Japp. Det är sedan några veckor tillbaka slut. För alltid. Och Spike dog *Lille Skutt-tårar*. Frågan är vad jag ska ägna min fritid åt nu.
En ny barnslig TV-serie? (Men det FINNS ju inget som Buffy!)
Plugga? (Jamen det är ju så tråkigt!)
Läsa böcker? (Ja, det är ju en tanke förstås. Men VAD ska jag läsa då?)

Sedan finns ju de otippade sysselsättningarna "städa", "sova", "röja på lagret" "inventera" och "packa ner inför STREET" också ;-) men...ja...tid som läggs på nåt nyttigt har en förmåga att kännas så otroligt dryg. Ja, vi får se vad som händer

Nu ska jag snart sova, ska stå ut med lite mer usel reklam (den nya för vårdguiden tar väl alla priser??!) så jag får se vad det blir för vädur imorrn!

Ses!

/mie

Traderaeländet - uppdatering:

Jag ringde ju Tradera igår och till slut kom jag fram.

De skulle skicka ett mail till köparen med lite allmänna regler och rekommendationer. Jag fick en kopia på detta mail;

"Hej Vi har blivit kontaktade av säljaren av de här annonserna och vi har dessvärre förstått att det har uppstått en oenighet er emellan. Enligt säljaren så har du upptäckt något fel med de sista varorna som du köpte.

Om så är fallet så kan man diskutera problemet med säljaren för att då eventuellt genomföra ett återköp. Kompensation är också ett alternativ. Om man påtalar felet för säljaren direkt och kanske visar vad det är som är tokigt så brukar det i nästan alla fall finnas en bra lösning så båda parter är nöjda.

Vid ett eventuellt återköp så returnerar man varorna varpå säljaren skickar tillbaka pengarna. Om man inte kan komma överens om det finns underlag för att göra ett återköp så kan man kontakta en oberoende fackman som kan göra en bedömning av varorna. Man kan då använda det som underlag för ett eventuellt återköp.

Enligt säljaren så har denne betalat tillbaka pengarna då denne tyckte att det var den bästa lösningen i det här fallet. Då kanske allt är ordnat trots allt? Om allt är löst så kan man efter överenskommelse återkalla eventuella negativa omdömen. Det kan man göra genom att antingen kontakta oss så tar vi bort dem härifrån. Alternativt så kan man använda sig av den automatiska funktionen via länken nedan.

http://www.tradera.com/login.asp?url=/trader/feedback_removal_init.asp?

Vi föreslår att du tar kontakt med säljaren på nytt för att se om ni kan få ett bra avslut på era affärer. Ett trevligt telefonsamtal och en öppen dialog brukar fungera bra.

Du hittar säljarens alla kontaktuppgifter inne på Din Sida - Dina bud och köp.

Vi hoppas att det ordnar sig med era affärer!

Med vänliga hälsningar X på Tradera.com

www.tradera.com"



Jag tyckte mailet var bra men lite mjäkigt formulerat och hittills har jag inte hört ett ord av köparen och omdömena sitter där de sitter :(

Jag låter det gå någon dag till innan jag kontaktar Tradera igen för att höra vad som händer när köparen bestämt sig för att vara en idiot fullt ut...

Varför är vissa så himla konstiga och elaka? Vad får de egentligen ut av det?

/mie

Tradera = fegisar?

Tänk vad bekvämt att starta ett företag som lever på att andra människor shoppar och sedan inte ta minsta lilla avsnar för hur parterna i shoppandet beter sig mot varandra.

Jag är så arg att jag kokar, lång historia i kort format:
Den 1/11 köper en tjej 20 st mailingbags av mig. Den 13/11 återkommer hon och köper 2 pack till, ett med 50 påsar av en strl och ett med 40 påsar av en annan strl. I lördags fick jag ett mail där hon hotade med negativt omdöme för ALLA påsarna i den senare sändningen var sönder. ALLA. De är tagna ur två helt olika högar och när jag räknar upp dem tar jag en påse i mitten och packar alltsammans i.

Trots att hon var så sjukt otrevlig i sitt första mail var jag trevlig mot henne och sa att hon självklart fick pengarna tillbaka eller nya påsar. Sedan sa jag att jag skickar en frankerad returpåse till de trasiga så jag kan reklamera dem vidare och då blev hon fly förbannad och sa att "de har jag såklart slängt". Jag ifrågasatte detta och jämförde det hela med om hon handlade på HM eller en webshop men det var ju inte samma sak menade hon. "Herregud, det är ju tradera". Öh?

Hur som helst satte jag, min dumma idiot, tillbaka pengarna till henne men ångrade mig. Tyvärr var det för sent och överförningen gick igenom. Nu idag får jag neg omdöme av henne för ALLA TRE auktionerna

1. VARFÖR köpte hon fler påsar om de från den första sändningen var trasig?
2. VARFÖR sätter man neg omdöme när man fått pengarna tillbaka trots att man inte kunnat prestera ett enda litet bevis? Jag blir så himla trött och lessen.

VARFÖR satte jag tillbaka pengarna? Jag hade hellre stått ut med neg omdöme om jag åtminstone inte blivit grundlurad också. Förbannade j-a skiiiiiiit-människor det finns.

Jag hade nästan 600 pos omdömen innan, inga neg alls. Hon hade flera (5 st) neg och även de pos var negativa om man säger så "fick aldrig varan ja köpt men hon betalade tillbaka hälften av pengarn till slut" etc

Och så Tradera då. Vad gör de? Jag har mailat dem och skrivit följande:
Hej (Detta gäller auktion nummer xx & xx)

Jag sålde dessa mailingbags i mitten av november (13/11) och skickade dem till kunden. Nu mailar hon igår kväll och var extremt otrevlig och hävdar att ALLA 90 påsarna är sönder och hon ska ha pengarna tillbaka, annars sätter hon negativt omdöme. Jag har inga som helst problem med att ersätta en kund som känner sig missnöjd men att 90 påsar av 2 olika storlekar har gått sönder är ytterst otänkbart. Dessutom har hon inte sparat en enda påse som bevis. Jag har använt dessa påsar i flera år och även sålt en massa, sammanlagt rör det sig om 10000-tals påsar och jag har inte haft problem med EN enda. Hon hotar och går på, är fruktansvärt otrevlig och jag undrar följande; får man bete sig hur som helst på Tradera? Ska jag behöva skänka bort pengar för att slippa negativt omdöme för det är ju vad som kommer ske i detta fallet. Jag har sparat hela mail-konversationen men den får inte plats här. Vad ska jag göra?
/Marie - (nick på tradera)


Traderas svar (med mina ironiska kommentarer):
Hej Björn! (Björn? Nej så skrev jag inte under, jag skrev "Marie")

Vad tråkigt att höra att det har blivit strul med auktionerna...

Alla bud på Tradera är bindande. Om inget annat avtalats mellan dig som säljare och köparen innebär detta att köparen är bunden till att fullfölja affären. En förutsättning för detta är naturligtvis att du som säljare fullgjort dina skyldigheter i den aktuella auktionen, såsom exempelvis att beskriva varan korrekt. Är en köpare av någon anledning inte nöjd ses det dock som mycket positivt om du som säljare erbjuder köparen möjlighet avstå från affären.

Om ni kommer överens om att inte fullfölja affären kan du lägga ut auktionen på nytt och därmed få den tidigare provisionen krediterad av oss. För att vi skall kunna kreditera provisionen mailar du in det nya och det gamla auktionsnumret till oss inom 30 dagar från den ursprungliga auktionens slut.

Läs mer här:
Råd och rekommendationer:
http://www.tradera.com/service/tradera_dispute.asp

Ett återköp borde dock förutsätta att köparen kan sända tillbaka varorna. (Ja den meningen var kanske det enda vettiga i det här mailet...)
Kanske är det bästa här att du försöker ringa din köpare för att diskutera igenom vad som har hänt och se om ni kan komma fram till en lösning som passar er båda (Jodå, och hennes telefonnummer är?). Försök gärna med att lösa detta tillsammans med henne och är det ändå problem så får du gärna återkomma.
Vänliga hälsningar X på Tradera.com


Jag blir sur och svarar:

Hej

Men affären var ju färdig och kunden hävdar - utan några som helst bevis - att ALLA påsarna var trasiga (90 st i 2 olika strl). Hon hotar om neg omdöme om hon inte får pengarna tillbaka, nåot annat är inte intressant för hennes del. Jag tycker det är skit rent utsagt att hon ska få bete sej såhär :-(

/Marie


Feg-tradera:

Hej Björn!

Tack för ditt mail!

Trist att höra att ni inte lyckats komma överens om hur ni ska lösa detta tillsammans. Vilka regler som gäller i sådana här situationer varierar beroende på vad som avtalats mellan dig och köparen och om köparen är privatperson eller näringsidkare. Det går i de allra flesta fall att lösa eventuella oklarheter på ett smidigt sätt, men kan du och köparen inte hitta en lösning bör du noga se över vad du har rätt till enligt avtalet och de lagar som gäller. Om du vill ta del av vad som gäller enligt köplagen eller konsumentköplagen finner du länkar här nedan.

Vi kan tyvärr inte lösa denna typ av tvister åt våra medlemmar, men vi försöker alltid hjälpa till med råd för att ni skall kunna nå en lösning. Klicka på nedanstående länk för mer information, på den sidan finns även länkar till gällande lagar:
http://www.tradera.com/service/tradera_dispute.aspx

Vi hoppas naturligtvis att ni kan nå en lösning på detta så snart som möjligt. Lycka till nu och ha en trevlig dag.. Vänliga hälsningar

Y på Tradera.com


1. Jag heter inte Björn
2. LÄSER de i huvud taget vad jag skriver?

08-312340 (telefonnumret till Tradera) (Tror ni det går att komma fram?!)

/mie

Trött, trött, tröööööött

Well. That sums it up pretty good.

/mie

Fotomässan 2007

Igår var vi på Fotomässan vid Nacka Strand. Det var HELT HOPPLÖST.

Dels är lokalerna helt värdelösa, en massa trappor och små prångiga "montrar" och dels hade de tekniska problem så entrén kunde inte ta kontokort. Det var kö in, kö till bankomaten, kö uppfär trapporna, kö till maten, kö överallt!

Fotomässan har vuxit ur Nacka Strands mässlokaler, jag hoppas på Älvsjömässan nästa år!

Mer då? Jo många av utställningarna var rätt taskigt hängda, det såg lite hafsigt ut. Kanske att det varit besökare som pillat men det såg ganska trist ut. Annars var det både bra och mindre bra utställningar - jag är svag för vanligt dokumentärt foto men har inte mycket till övers för sk konstfoto.

Sedan stod klubben för inbördes beundran och kände sig snygga och duktiga vid nån naturfotomonter. Garvar högst som garvar bäst verkade vara deras motto eller om det var "störst kamera över axeln vinner" - jösses vilket larv!!

Men det allra värsta av allt var nog "modefotografen in action". HJÄLP! Vem var det som kom på det "jippot"?

Tänk er följande scen:
Två sminkade och uppklädda tjejer poserar tillsammans. De kör med den porrigt sura looken iklädda svarta korsetter och lite knullrufsigt hår. Musiken som flödar ur högtalarna är tuff och poppig och fotografen fotar så intensivt att han blir svettig. Att han blir svettig är egentligen inte så konstigt eftersom han dels har ett flertal lampor riktade mot sig och dels har han en stickad luva (!) på huvudet. Han ser tuff och internationell ut. Plus sur. Sur är den nya, tuffa innelooken...

Jag och B tog en titt på det hela och bröt ut i ett gemensamt asgarv. JISSES liksom!

Det fanns en del att handla och det var tur att jag glömde föra över pengar till Visa-kortet ;) Nu blev det bara två böcker; "Människa Människa" av Paul Hansen och "Årets bild 2007".

Ja det var det hela tror jag, jag hoppas som sagt mässan flyttar till nästa år så det blir lite mer svängrum och möjligt att strosa i lugn och ro!

/mie

Uppdatering av praktik-eländet

Natten mellan torsdag och fredag kom B äntligen hem och jag kunde vara på praktiken klockan 7. Natten var asdryg och jag vaknade en gång i timmen och trodde jag hade försovit mig. Så brukar jag aldrig funka så det märks att jag är "en aning" stressad över praktiksituationen.

Jag går med en undersköterska de första två veckorna och de resterande fyra med en SSK. Den undersköterskan jag har som handledare är helt suverän, hon berättar, förklarar och ger väldigt bra feedback till allt jag gör och hon gör det på ett pedagogiskt och trevligt sätt.

Vi har kollat igenom mina scheman och sett att den veckan B är ledig är den veckan jag "jobbar" allra minst (typiskt!) så jag föreslog att jag skulle komma in ett par dagar extra den veckan och gå från 7 med henne då. Hon blev jätteglad och tyckte det var en bra idé så jag hoppas huvudhandledaren tycker detsamma. Kanske hon fattar att det hela inte beror på ointresse från min sida då utan bara att jag inte anser att man ska behöva rodda om precis hela sitt liv och en annan arbetsplats (dagis) bara för en 6-veckors praktik.

Nåväl. Det går bra för mig på praktiken. Jag får mycket beröm för jobbet jag gör och jag lär mig snabbt rutiner och det rätta sättet att bemöta just denna typen av patienter. Jag vet ju att jag inte är nån nolla som står handfallen då ingen talar om för mig exakt vad som ska göras utan jag vet precis vad som gäller och tar initiativen själv. Det är skönt att jag har fått en bra handledare som låter mig testa lite saker och som ser att jag kan och därmed ger mig mycket frihet.

En annan lustig sak med den här praktiken är att jag ju först blev bortglömd och inte fick någon plats. Därefter fick jag denna och den har ingen som helst relevans med de kurser vi läst *s*.

På mitt schema står "Verksamhets Förlagd Utbildning inom äldrevården". Vi har en patient född på 80-talet och de äldsta är runt 65 år. Inte SÅ gamla alltså. Vi läste om immobilitet, demens, döden, äldres sjukdomar etc. Alla mina patienter utom en går själva, ingen är dement eller ens i närheten av att vara det, ingen dör på avd och ja, inga äldre-sjukdomar är det heller. Däremot är det nog oerhört mycket intressantare - för mig - att vara på denna avdelningen och jag har inga större planer på att någonsin jobba inom äldrevården.

Nu är jag så trött att jag tror mina hjärnceller bytts ut mot havregrynsgröt så jag ger mig nu!

BTW: Att göra praktiken senare eller på halvid är tyvärr inget alternativ, den måste vara avklarad innan någon annan kurs som kommer senare och jag ligger redan back en kurs efter att jag låg på sjukhus tidigare i höstas.

Blah blah

/mie

Ja hur går det nu då?

Första dagen var igår och ... ja vad ska jag säga. Hur trevligt är det att, efter att ha stressat och skyndat på två små trötta killar och sedan tjurrusat till t-banan osv, få höra "ja ska du komma såhär sent vet jag inte hur vi ska göra". Tack för den.

Dagis öppnar 7.30, jag var där 7.28 och lämnade killarna. Det tar en stund att klä av dem alla overaller o dyl, jag vill verkligen inte gräla med dem och Eskil är så jädra "kan sjäääääääääälv" just nu. Sedan sprang jag till tunnelbanan och jag kom till slussen 07.51. Pip. Bussen gick 07.45. Pip. Nästa buss gick 08.00 och det var den jag fick ta och alltså var jag inte framme och ombytt uppe på avd förrän framåt 08.25.

Vad ska JAG göra åt saken? Jo det står tydligen i nån lag någonstans att dagis ska öppna efter föräldrarnas scheman så...jo jag kan ju göra mig osams med dem för 6 veckors praktik, jätteroligt. De är redan nu lätt syrliga efter att killarna helt plötsligt ska börja 1,5 h tidigare än vanligt (framförhålling, vad är det?).

Sedan till praktikplatsen då. Den har precis NOLL relevans till de kurser vi läst nu innan och patienterna är sgs helt självgående. Ingen är gladare än jag att slippa hjälpa till med att byta blöjor, tvätta osv men vad ska jag egentligen lära mig? Jo jag vet, jag kommer lära mig en massa vettiga saker men det känns bara så surt att ha fått en restplats bara för att de glömde bort mig.

Nåväl, handledaren är bra och jag lär mig intressanta saker.

Ändå undrar jag. Är det detta jag vill göra?


/mie - eder tvivlare i etern

Praktik - himmel eller helvete?

Imorgon börjar jag min första praktikperiod. Eller VFU - Verksamhets Förlagd Utbildning som det visst kallas. Perioden är inte speciellt lång - 6 veckor - men den har ställt till en del problem för oss. Karln har gått och blivit befodrad (hurra för det! men är det inte TYPISKT att det händer precis just nu?!) och detta innebär att han är borta må-fre (en vecka i gbg, en i Manchester, en i Oslo osv) i flera veckor framöver (med början nu i måndags, jag är redan helt förbi av trötthet). 4 av 6 veckor är han helt borta, 1 vecka är han ledig och 1 vecka är han hemma några av dagarna.

På schemat jag fått fr praktikplatsen ska jag gå antingen 7-15.30 eller 13.30-21.30 och detta går ju inte. Jag måste enligt skolan inte jobba kväll eller helg alls så det ska jag kunna byta utan att praktikplatsen kan bli griniga MEN de vill att jag är där kl 7. Problemet är att dagis inte öppnar förrän kl 7.30 så jag kommer vara på "jobbet" tidigast kl 8. Sedan stänger dagis kl 17 så senare än 16.30 kommer jag inte kunna sluta heller (när sedan snön kommer måste jag ta med sånt i beräkningarna också då praktikplatsen ligger otroligt risigt till ur "här blir det kaos varje år när snön kommer" -synvinkel).

Vi har ingen som kan hjälpa oss med barnen på mornarna. Eventuellt kan vi få hjälp ett par timmar vissa em men vem skulle komma och ta hand om barnen kl 6 på morgonen och ta dem till dagis? Helknäppt. Jag känner mig lite diskriminerad av detta, ska man som "ensamstående" småbarnsförälder inte kunna göra praktik? Skolan säger "Nej det går ju inte, då kan du ju inte göra praktik" och jag känner att den gamla klyschan "hur ska det gå när du börjar jobba sedan" ligger i luften. Men jag kommer aldrig jobba mer än 50-60%, vi klarar oss egentligen fint om jag jobbar på timme och jag har dessutom tänkt satsa på nån special-VUB efter grundutbildningen vilket kanske innebär rena kontorstider på deltid osv. Det hela känns rätt jobbigt i alla fall.

Ska man vara tvungen att hoppa av utbildningen och söka sig till en annan skola som inte är såhär diskriminerande eller hur gör man? Jag kan väl inte vara den första med det här "problemet"? Praktiken - som man sett fram emot sedan termin ett har nu blivit ett jobbigt orosmoment som jag inte ens vet om jag kommer kunna tackla. Även om de går med på att göra om mitt schema innebär det 10h/dag för pojkarna på dagis och det skriker FEL i min kropp, de går max 6h/dag nu 4-5 dgr/v och det tycker jag är fullt tillräckligt.

Återkommer med rapport. Antingen imorgon eller när någon grävt fram mig ur nåt dike framåt mars... ;-)

/mie

Energitjuvar och och folk som ska specialbehandlas

En fördel med att bli äldre är att man orkar sålla bort energitjuvar ur sitt liv.

Folk som alltid ska särbehandlas och strykas medhårs för att inte sura ihop kan man numer med gott skamvete släppa som en het potatis och sedan låta bli att befatta sig med. Varför skulle de vara så himla speciella? Varför finns vissa som anser att de alltid förtjänar mer respekt än oss andra?

Förr kanske man kände mer skyldighet att vara trevlig mot precis alla (även de som aldrig bemödade sig med att vara trevliga tillbaka) eller att man skulle vara så himla hövlig och tillmötesgående.

Nu är det inte så längre och det är skönt - jag njuter av att bara kunna stänga av och släppa folk som faktiskt inte är speciellt trevliga.

Självklart kan även vänner vara respektlösa och "jobbiga" ibland om de mår dåligt men så är det - vänner få ta energi för vänner ger så mycket energi tillbaka.

Från det ena till det andra ska jag till posten och hämta ut 125 strutar
Åre choklad nu. Någon som blev lite sugen? ;-D

/mie

Lite senare:

Det var inte chokladen som kommit *enorm besvikelse* det var fler mailingbags. Jag fick fem gigantiska förpackningar för en vecka sedan och nu kom två till. Nåväl - de var ju efterlängtade de också. På sätt och vis ;-D

/mie - försmäktar UTAN choklad ikväll